Save our planet

Økologi er som du sikkert allerede vet en hjertesak for Urtekram, men visste du at vi også aktivt jobber for en bedre og mer bærekraftig verden? Dette gjelder hele distribusjonskanalen fra hver enkelt produsent til hvordan vi pakker og transporterer varene våre. 

Sust_webb_toppbild_beach_800x800.jpg

Urtekrams reise begynte allerede i 1972, da man solgte økologiske krydder og ulike pleiende produkter fra et lite kjellerlokale i hjertet av Kjøbenhavn. Interessen for merkevaren vokste raskt, og det gjorde også produksjonen og sortimentet. I 1989 flyttet Urtekram sitt hovedkontor til Mariager på Jylland i Danmark. Her, midt blant naturskjønne omgivelser, ligger i dag produksjonen av våre naturlige og sertifiserte skjønnhetsprodukter til alle behov. I dag selger vi våre produkter både i Europa og i store deler av resten av verden, både i butikker og på nett. 

Urtekram Nordic Beauty

 • Sertifisert av Ecocert Cosmos Organic

 • Sertifisert av Vegan Society

 • 99-100 % Naturlig opprinnelse 

 • Nedbrytbare formular

 • Plantebasert emballasje

 • Fornybar energi i produksjonen

Sust_webb_windmill_sky_1080x1350.jpg

Mindre avfall i produksjonen

Vi jobber alltid for å minimera avfall i produksjonen vår. Vi bruker ressursene våre så effektivt som mulig i produksjonen og resirkulerer det meste av avfallet. Det avfallet som ikke kan unngås sender vi til vårt lokale biogassanlegg, slik at det kan gjøres om til ny energi. I noen tilfeller, for eksempe hvis etikettene er trykket feil og produktene ikke kan selges, donerer vi dem til ulike hjelpeorganisasjoner i Danmark.

Solceller og biogass

Vi gjør flere tiltak for å redusere energiforbruket vårt. Vår produksjon i Danmark bruker 100% fornybar energi til strøm, oppvarming og nedkjøling. Vi produserer også egen energi ved hjelp av solceller på takene våre.

Vårt arbeid for å redusere energiforbruket innebærer:

 • Vi kjøper kun grønn elektrisitet fra vindkraftverk.
 • Bygningen til vårt danske lager har solceller på taket som produserer elektrisitet.
 • Våre lagerbygg bruker kun biogass til oppvarming.
 • Fabrikken vår har senket innetemperaturen for å redusere energiforbruket.
 • Vi har byttet til LED-lamper både i fabrikken og i våre lagerbygg og reduserer dermed strømforbruket med 40%.

Sust_webb_herbsinglass_1080x1350.jpg

Fra sukkerrør til gjenvinnbar plast

Som en del av vår merkeidentitet vurderer og måler vi kontinuerlig våre produkters påvirkning på miljøet, og i denne prosessen spiller emballasjen til våre produkter en viktig rolle. Hittil har vi brukt plantebasert materiale fra sukkerrør i stedet for tradisjonell plastemballasje.
For å ytterligere redusere miljøavtrykket fra emballasjen vår, og med mål om aldri å produsere ny plast, er vi glade for å dele at vi har bestemt oss for å gå fra det nåværende plantebaserte materialet til rPET-flasker, som er resirkulerbare flasker laget av resirkulert plastmateriale.

FSC-sertifisert papir

FSC-sertifiseringen sørger for at man følger ansvarlig skogbruk og ikke feller flere trær enn det skogenn klarer å produsere. FSC garanterer også at dyre- og planteliv er beskyttet og at skogarbeiderne har utdannelse, riktig sikkerhetsutstyr og en rimelig lønn.

Alt av emballasjemateriale som brukes i Urtekrams produksjon er FSC-sertifisert. Dette sikrer at vi bruker papir fra bærekraftige skoger og at skogssyklusen holdes intakt. Dette gjelder alt fra eskene vi sender produktene våre i til brosjyrene som finnes i butikk.

Sust_webb_beach_footprint_1080x1350.jpg

Våre leverandører

Vi velger våre leverandører med omhu og forsikrer oss alltid om at de lever opp til den høye standarden vår. Vi gjør en grundig gjennomgang der leverandørene våre er nødt til å gi oss informasjon om alt som foregår i virksomheten deres innen bærekraft.

For å bli godkjent som en av Urtekrams leverandører så er leverandøren nødt til å skrive under på vår “Code of Conduct”, en kontrakt basert på FNs veiledende prinsipper som inneholder regler om alt fra menneskerettigheter til antikorrupsjon, arbeidsrett og miljøpåvirkning. 

Klimaavtrykk

Vårt arbeid med å optimalisere produksjonen vår, prosessene våre og måten vår å jobbe på tar aldri slutt. Urtekram er en del av Midsona Group, som har satt mål for å redusere klimaavtrykket sitt. Midsona er også involvert i The Science Based Target initiative, et samarbeid mellom WWF, CDP, the UN Global Compact og the World Resources Institute. Midsona har gjennom dette satt et vitenskapelig basert mål i 2021 som innebærer at man skal redusere sine klimautslipp i henhold med FNs 1,5 graders mål i Paris-avtalen.