Om Urtekram Beauty

Urtekram ble grunnlagt i Kjøbenhavn i 1972 og ble i 2017 kåret til Danmarks mest bærekraftige merkevare av Sustainable Brand Index. Produksjonen vår ligger i naturskjønne Mariager på Jylland i Danmark, og her produserer vi våre naturlige og økologisk sertifiserte skjønnhetsprodukter for alle behov. I dag finnes produktene våre over hele Europa og i store deler av resten av verden.

urtekram-historia.png

Urtekrams historie

Allerede i 1972 ble Urtekram grunnlagt. Dette var en tid der kremmerånd, fellesskapsfølelse og miljøbevissthet spiret. Økologi var fremdeles bare på et nybegynnerstadium og en idealistisk hjertesak for et lite fåtall. Men for Urtekrams grunnleggere ble dette starten på en reise som skulle gjøre hele Danmark - og Skandinavia - mye grønnere og mer bevisst. 

Visjonærene startet reisen med en liten krydderbutikk i hjertet av København. Her solgte de litt av hvert med fokus på en naturlig, enkel og ren livsstil. Gründeråden tok raskt tak i dem, og snart ble selskapet Urtekram stiftet. I løpet av 1970- og 1980-årene utviklet det seg en merkekjennskap til Urtekram som sakte med sikkert bredte seg utenfor den lille kretsen av tidlige miljøentusiaster. 

800x800_Urtekram_Ekologi_hållbarhet.jpg

Økologi og bærekraft

Du vet kanskje allerede at økologi er en ekte hjertesak for oss i Urtekram. Men visste du at vi også jobber aktivt for en bedre og mer bærekraftig verden? Dette gjelder hele kjeden, fra hver enkelt produsent til hvordan vi pakker og transporterer varene våre. 

Vi har signert både Plastinitiativet- og Transportinitiativet og i løpet av 2020 gikk vi suksessfult over til å bruke plantebasert plast i alle våre hud- og hårpleieforpakninger.

Mindre produksjonssvinn 
Vi jobber alltid for å minimere avfallet i produksjonen. I tilfeller der det likevel oppstår, for eksempel ved feil på etikettene slik at produktene ikke kan selges videre, donerer vi varene til hjelpeorganisasjoner i Danmark.

Solceller og biogass
Vi gjør en rekke tiltak for å redusere energiforbruket. Her er noen eksempler: 

  • Vårt danske lager bruker solceller til elektrisitetsproduksjon 
  • Vi kjøper grønn strøm fra vannkraft 
  • Lageret vårt bruker biogass til oppvarming
  • Vi har senket temperaturen i produksjonen vår for å minske energiforbruket

urtekram_office_450x450.jpeg

Fornybare råvarer

Alle råvarer i Urtekrams hud- og hårpleieprodukter har et naturlig opphav, og produktene er sertifisert økologiske og veganske. All emballasje av papir er FSC-sertifisert, noe som sikrer at vi bruker papir fra bærekraftige skoger og at skogsyklusen er beskyttet. 

Ildsjeler innen økologi 

Pionerånden gjennomsyrer fortsatt alt vi gjør. Vi har alltid kjempet for en bærekraftig verden og for produkter som lever opp til våre holdninger. Og det fortsetter vi med. Selv om vi er mye større i dag enn i 1972 da det hele startet er fortsatt nytenkningen, engasjementet og entusiasmen på samme nivå som det den var da.